tiistai 23. huhtikuuta 2013

Hajonneen karusellin musta hevonen.

Internet on hieno asia. Varmaankin paras asia mitä ihmiskunta on itselleen keksinyt.

Internet on myös vaarallinen. Tieto leviää nykyisin valon nopeudella, joten yksittäisen tapahtuman damage controlia on aina vain vaikeampaa tehdä. Ihminen ei kulje valon nopeudella, eikä myöskään sana, mutta informaatio kulkee.  

Sekunneissa maapallon toisella puolella joku näkee kuvan, jota ei ole tarkoitettu nähtäväksi. Informaation nopeus on myös se tekijä, joka pelottaa vallanpitäjiä eniten: heillä ei ole enää ylivaltaa tiedon yli, virallisten tiedotteiden ja ostettujen uutisten muodossa. Valta ei pysy enää perässä.

Alla video alasti pidätetystä miehestä, jonka pommiepäiltyjen tädin ja äidin mukaan on Tamerlan Tsarnajev. Tosiasiassahan tätä on mahdotonta sanoa videon perusteella, ja Bostonin poliisi on jo kertaalleen kieltänyt alastoman miehen olevan Tamerlan.


Kuten sanoin aiemmin, eilen ilalla liikkui valtava määrä tietoa ympäri internetiä ja joitain outoja tapauksiakin tuli eteen.


Käytännössä tässä analysoidaan samalla tavalla kuvia, kun mitä itse tein aiemmin. Mielenkiintoista tässä tekee se, että sivu ajettiin ilmeisesti DDOS-hyökkäyksellä alas moneksi tunniksi. Hyökkäys alkoi noin tunti artikkelin julkaisemisen jälkeen. En osaa sen pahemmin sanoa kuka oli tekijänä, mutta monia disinformantteja tuntuu olevan liikkeellä tällä hetkellä.


Jokainen voi siis tehdä omat päätelmänsä tilanteesta. Ristiriitaista tästä tekee varsinkin se, että tavalliset tallaajat käyttävät samoja metodeja kuvista tunnistamiseen, kuin mitä viralliset viranomaislähteet usein tarjoavat todisteina. Tällä kertaa ne kuitenkaan eivät käy. Itse asiassa FBI sanoi, että ainoastaan heidän antamiaan kuvia tulisi käyttää todistusaineistona tässä jutussa. Voihan tietenkin olla, että tällaisessa myrskyssä on tärkeää keskittyä olennaiseen, mutta vaikuttaa kuitenkin pelottavalta, että yksi viranomaistaho julkaisee ainoan käyttökelpoisen todistusaineiston.


Mutta kuka on tämä mies, joka näkyy tässä uutiskuvassa juoksemassa karkuun pommituspaikalta? Olisiko tässä se paljon huhuttu ja puhuttu saudimies? Mitä hän tiputtaa lähtiessään? Miksi hän näyttää olevan savun keskiössä? 

Keksi itse lisää kysymyksiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti