maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kylmää kyytiä Helsingin Sanomilta.

Kirjoitin puoli huvikseni Helsingin Sanomien toimitukseen sähköpostiviestin viitaten tähän blogiin:

"Voisitteko käväistä, vaikka aivan huviksenne katsomassa jotain hieman erilaista tietoa Bostonin pommituksista.

Pidän blogia osoitteessa http://anarkiaajarauhaa.blogspot.fi/

Minua on häirinnyt kyseisen jutun hämäryys ja se, että lööpit tuntuvat ottavan kaikki mahdolliset tiedonrippeet ja huhut joita amerikkalaiset lehdet ripottelevat.

Kysymyksenä myös, että mihin te katositte veropäätösjupakan alun jälkeen, kun paljastitte virkamieslähteeltänne saadun tiedon lobbareiden sanelleen asiakirjat? Ärähtikö Katainen niin kovaa teille, että täytyi olla hiljaa?

Muuten kyllä erittäin hyvä juttu!

Toivon tosiaan, että tässä nykymaailmassa löytyy vielä toimittajia, jotka eivät ole vaihtaneet omaa alkuperäistä idealismiaan ja etiikkaansa kengänkiillotukseen ja ammattikunnan integraatioon. Pyydänkin siis, että tekin luotte kriittisen katseenne Bostonin pommitukisen ympärillä leijuvaan savuun ja teette sen perusteella ammattimaiset päätöksenne. Paremmin kuin Iltalehden toimitus on tehnyt.

Voi olla, että näkemyksemme median perimmäisestä tarkoituksesta totuuden torvena toimimisesta ovat eriävät, mutta kai sieltäkin nyt jotain ihmillisyyttä löytyy?

Terveisin,

Lauri Korpela"

Sain Helsingin Sanomien vastaavalta päätoimittajalta, Mikael Pentikäiseltä vastauksen josta olen hieman polleana täällä kotikoneen äärellä (ja kyllä, toisinaan tuntuu, että aikaa on kosolti käsillä.)


"Hei,

kiitos vinkistä. Tässä(kin) tapauksessa otsikoihin kelpasi aika monta epämääräistä tiedonjyvää tai luuloa.

Terveisin,

Mikael Penikäinen"


Tulipa kylmää kyytiä! Mutta vastaus merkinnee sitä, että hänkin on siellä ajan hermolla, vai hermoilla? Lukija päättää sen itse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti