tiistai 23. huhtikuuta 2013

Palaset asettuvat paikoilleen ja pelaajat paljastavat korttejaan.




On olemassa ihmisiä, jotka tahtovat viedä vapautemme” sanoi Bostonin pormestari Michael Bloomberg eilisessä puheessaan pommituksista. Samassa puheessa hän myös tulee siihen tulokseen, että Yhdysvaltojen perustuslain tulkintaa on muutettava, jotta kansalaisten vapaudet saataisiin säilytettyä.

Tämä tarkoittaa yksityisyyden poistamista, josta hyvänä esimerkkinä on CISPA – laki, jonka edustajanhuone hyväksyi senaatin hyväksyntää varten. Tämä tapahtunee lähiaikoina.

Laki antaa pähkinänkuoressa mahdollisuuden yksityisille yrityksille ja palveluille jakaa tietoa Yhdysvaltain hallituksen kanssa ilman, että palvelun käyttäjälle edes ilmoitetaan asiasta. Sama pätee myös toiseen suuntaan, jolloin KAIKKI valtiolla olevat tiedot kustakin kansalaisesta ovat yritysmaailman vapaasti käytettävissä. Milloin vain, missä vain, miten vain.

Mutta eipä nyt maalailla piruja seinälle kun presidentti Barack Obamalla on tähän vielä veto-oikeus, eikä senaatti ole vielä ottanut lakia käsittelyyn. Laki itsessään on jo Yhdysvaltain perustuslain 4. lisäyksen vastainen, mutta edustajanhuoneessa käytettiin Bostonin pommilogiikkaa puhuenkyberpommeista, jotka ovat tulossa. Terroristeilta ei siis säästy kukaan.

Muistelen tuossa lukeneeni kuolleisuustilastoja, ja katsoin, että jopa ampiaiset tappavat Yhdysvalloissa enemmän ihmisiä, kuin terrori-iskut viimeisen muutaman vuoden aikana. Mutta voihan tietysti tulla aika, jolloin luvut ovat toisin päin. Terrori uhkaa, mutta kuka sillä uhkaa? En itse ainakaan ole kuullut yhtään julkista uhkausta miltään terroristijärjestöltä vähään aikaan, joten onko itse valtio tässä se joka uhkailee?

On siis olemassa ihmisiä, jotka haluavat viedä vapautemme.

Kirjoituksen aloittanut lainaus ei voisi olla lähempänä totuutta. On todella olemassa ihmisiä, jotka tahtovat viedä vapautemme, mutta voisimme yllättyä, kuinka moni heistä pukeutuu pukuun ja esiintyy kaikille meille julkisesti.



PS. Hauska teksti siitä, miten Džokhar Tsarnajevia vastaan nostettuja syytteitä voidaan tulkita. 
http://www.popehat.com/2013/04/22/thoughts-on-the-tsarneav-complaint/

Pieni ote kun tarkastelee massatuhoaseeseen liittyvää syytettä suomeksi:

Asetus on niinkin laaja-alaisesti tulkittavissa, että viranomaiset voivat itse päättää, minkä missäkin tilanteessa voi määrittää massatuhoaseeksi. Tämä siis niin kauan, kun käytetty ase on pommi. Toisaalta, ei sen tarvitse pommikaan olla.

1 kommentti: