tiistai 23. huhtikuuta 2013

Miten massaa tuhotaan?


Eihän tässä ehdi muuta tehdä, kuin päivittää tapahtumia maailmalta. Onneksi tänään on sentään vapaapäivä.

Ohessa Džokhar Tsarnajevia vastaan tehty rikosilmoitus. Herääkin kysymys, miten massa tuhotaan? Eikö siinä tarvita jo eurooppalaista hiukkaskiihdytintä? Eilen hänelle siis luettiin nämä syytteet. Kuten edellisessä postauksessa, olen hyvin kummastunut siitä miten hengityskoneessa makaava ja vahvasti lääkitty nuori mies voi olla oikeuskelpoinen? Ota siitä sitten selko, mutta siltä vaikuttaa, että jos kuolemantuomio tulee, tehdään se mahdollisimman pikaisesti, kuten myös "oikeudenkäynti". Päivitys: Oikeudenkäynti käydään 30.4.2013

Otettakoon tässä vaiheessa huomioon todisteiden todellinen määrä: Tsarnajevin veljeksistä on video, jossa he ovat pommipaikan läheisyydessä. Jalkansa menettänyt mies on toiminut tunnistajana. Nuoremmasta veljestä on videokuvaa, kun tämä kävelee ripeästi pois alueelta, ilmeisesti ilman reppua. Tämä viimeisin pointti on epäselvä, koska joko hänellä on selässään reppu, tai sitten hänellä on valtava kyynärpää. Suttuisesta kuvasta on vaikea ottaa selkoa.

Lähdekriittisyyttä tulee harjoittaa tämän kuvan kanssa. Alkuperä on vielä selvityksen alla.

Viranomaisten mukaan heillä on todistusaineistossa video, joka todistaa veljesten tehneen pommi-iskun Boston maratonissa, mutta he eivät suostu julkistamaan sitä.
Mielestäni on todella outoa, että kun epävirallinen lähde ei suostu paljastamaan lähteitään, se vaikuttaa vakavasti hänen uskottavuuteensa, mutta kun virallinen lähde tekee saman, se on vain yleisön turvallisuuden kannalta.

En nyt näe mitään erityistä syytä sille, että miksi emme voisi nähdä videota siitä miten kaksi nuorta miestä asettaa reppunsa yleisön joukkoon, kun olemme jo valmiiksi nähneet videoita ja kuvia pommin räjähtämisestä.

Hassuna yhteensattumana seuraavat uutiset:




Samalla, kun yhdysvaltalaisia pelotellaan pommeilla, tapahtuu toisella puolen maapalloa jotain aivan erilaista. Lievätkö sotateollisuuden lobbarit taas käyneet toimeen tämän varjolla toiveenaan nostaa osakkeen arvoa ja kasvattaa myyntiä? Kaikkihan sen jo tietävät, että sota on parasta bisnestä. Eskalaatio tuntuu hälyttävältä tässä vaiheessa, kun palat alkavat loksahtelemaan paikoilleen ja viimeinenkin skeptikko saattaa alkaa miettimään syy-seuraus-suhteita.

Tämäkin on tietysti oma näkemykseni asioista, mutta on kummallista, miten historiassa todistetut menneet eskaloitumiset nähdään loogisina ja nykytapahtumat kielletään ykskantaan sattumanvaraisina tapahtumina. Toisaalta historian suurien sotien alla tehtiin aivan samaa. Enkä nyt sano, että sota olisi tulossa, mutta se, ettei ihmiskunta tunnu millään ottavan oppia toistuu läpi historian. Nähtävästi myös tulevaisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti