tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kun mediakaruselli meni rikki.


Löysin eilen veljesten pidätysvideon. En ole nyt aivan varma, mutta ikäänkuin he huutaisivat kohdassa 0:26 ”We're coming out!” ja kohdassa 0:36 ”We didn't do it”. Kuvaaja jäi ainakin järkyttyneeksi tapahtuneesta. Poliisit eivät vain lopettaneet ampumista.

22.4.2013 oli kiireinen päivä Yhdysvaltojen poliisille, vai olisiko sopivampaa sanoa, että kiire oli lehtien toimituksilla ja uutisia lukevilla ihmisillä. Pommiuhkia tuli nimittäin niin paljon, että pian jokaisella toimituksella oli oma pommiuhkansa kerrottavanaan.








Miksi yhtäkkiä uutisoidaan valtava määrä pommiuhkia eri lähteistä, kun Glenn Beck paljasti suuremmalle yleisölle kolmannen pommittajan tilanteen, ja kun tuli ilmi, että eräät kongressin edustajat olivat allekirjoittaneet vetoomuksen karkotettavan saudin kuulustelemiseksi.(kts. Edellinen postaus)

Kyseessä voisi olla ns. slide efekti, jossa tavoitteena on esimerkiksi internetforumeilla aloittaa niin monta uutta puheenaihetta, että aidosti tärkeät ja kyseenalaistavat puheenaiheet peittyvät forumin loppupäähän. Tässä on luultavasti kyse suuresta disinformaation tulvasta, jolla pyritään kääntämään kansalaisten päät todellisesta tapahtumasta.

Sillä mikäli kaikki nämä pommiuhat olisivat totta, voisi joku vetää vaikka johtopäätöksen eräänlaisen väkivaltaisen aallon ja mahdollisen vallankumouksenkin alkamisesta. Siinäpä pähkinä purtavaksi, kumpiko kyseessä, vai onko vain sattumaa, että toista kymmentä pommiuhkausta sattuu samalle päivälle?

Eilen illalla löytyi melkoinen helmi Internetin syvyyksistä. Fox-newsin Todd Starnes uutisoi myös tästä mysteerisestä saudimiehestä, mutta hänen uutisensa poistettiin muutama tunti julkaisun jälkeen. Meidän onneksemme eräs anonyymi lähde tarjosi meille tämän nähtäväksi, kiitos Google webcache:n joka tallentaa käydyt sivut muistiinsa. Eikö olisi suomalaistenkin uutistalojen aika herätä, jos Foxilta tulee tieto?

Uutinen on kummallista luettavaa, koska jonkin aikaa aiemmin terroristiekspertti Steven Emmerson vakuutti Foxin uutisissa, ettei yhtään saudia olla karkottamassa.




Tällä hetkellä virallinen stoori on se, että Džohar Tsarnajev olisi ampunut itseään päähän (tämän voi tarkistaa mistä vain virallisesta lähteestä) yrittäessään itsemurhaa veneessä. Kuvassa hän kuitenkin nousee veneestä ja pidätyskuvassa hänellä on naama veressä.




Mitä tässä jutussa tapahtuu?

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013042316936171_ul.shtml

"Hengityskoneessa ja vahvasti lääkittynä, mutta tuomarin arvion mukaan "valpas, oikeustoimikelpoinen ja selväjärkinen"." - Tämä historiallinen lainaus on pistettävä muistiin. Kerrankin tuli jotain lainaamisen arvoisa Iltalehdeltäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti